Opdrachtgevers uit de Benelux en Duitsland vertrouwen op de expertise van Almec in metalen plaatwerk. Wij verwerken platen en profielen uit staal, rvs en aluminium tot onderdelen, halffabricaten of eindproducten op maat. Zowel voor het fijnere vakmanschap als het robuuste werk bent u bij ons aan het juiste adres.

Dankzij ons ervaren team van veertig medewerkers en het computergestuurde machinepark blinken wij uit in flexibiliteit en veelzijdigheid. Wij staan open voor alle mogelijke samenwerkingsformules, al dan niet inclusief ontwerp en engineering.

Wij vervaardigen zowel prototypes, stukwerk als serieproductie. De afgelopen jaren groeiden wij uit tot één van de toonaangevende bedrijven in ons vakgebied.

Kwaliteit primeert

Kwaliteit primeert

Bij Almec primeert de kwaliteit, zo getuigt ons certificaat ISO9001. Voortdurend streven we naar verbeteringen, zowel technisch als op vlak van klantenservice. Gewoon goed is voor ons niet goed genoeg.

Met behulp van een ERP-systeem sturen wij onze volledige organisatie aan, inclusief de samenwerking met opdrachtgevers en partnerbedrijven. Elk onderdeel wordt doorheen het productie- en afwerkingsproces getraceerd, iedere handeling door één van onze vakmensen wordt geregistreerd. Indien gewenst leveren wij na productie van uw stukken de gewenste controlerapporten af.

Kwaliteit primeert
Familiebedrijf van de tweede generatie

Familiebedrijf van de
tweede generatie

Almec is een familiebedrijf van de tweede generatie. De broers Jack en Paul Minta staan in voor de dagelijkse leiding. Terwijl Jack zich concentreert op de administratieve organisatie en de klantencontacten, richt Paul zich op de technische opvolging van de opdrachten. Almec startte in 1989 als onderhoudsfirma voor Ford Genk. In opdracht van de Amerikaanse autobouwer onderhield Almec de productielijnen en voerde ze aanpassingen uit.

Eind jaren ’90 werd de stap gezet richting gespecialiseerde metaalbewerking voor meerdere opdrachtgevers. Al snel biedt Almec een totaalservice, inclusief ontwerp, engineering, assemblage en afwerking.

Vraag hier uw offerte aan

Samenwerking op maat

Maatwerk vormt op alle vlakken het uitgangspunt bij Almec. Dat geldt zowel voor de te produceren metalen onderdelen en constructies als voor de samenwerkingsformule. Wij denken steeds mee met de behoeftes van de klant en passen onze dienstverlening flexibel aan.

Almec verzorgt zowel serieproductie, stukwerk als prototypes. Indien gewenst focussen we ons uitsluitend op de uitvoering van aangeleverde tekeningen, in andere gevallen worden we ook ingeschakeld voor ontwerp en engineering. Voor sommige opdrachtgevers werken we in loondienst. Ook naar voorraad- en stockbeheer met just-in-time leveringen bieden we tal van mogelijkheden. We streven met elke opdrachtgever naar een hect partnership op langere termijn.

Contacteer ons voor meer informatie

Samenwerking op maat
Onze klanten?

Onze klanten?

Wij werken voor een brede waaier aan bedrijfssectoren, zoals de automotive, machinebouw, voedingssector, luchtvaart, medische sector, (petro)chemische nijverheid, verpakkingsindustrie,… In iedere sector waar metalen onderdelen of constructies in staal, aluminium of inox vereist zijn, garanderen wij maximale toegevoegde waarde.

Onze producten zijn in tal van machines, installaties, voertuigen, productielijnen, onderdelen,… aanwezig. Wij maken zowel onderdelen, halffabricaten als volledig afgewerkte eindproducten in staal, rvs of aluminium.

Bekijk ons aanbod